Associació Catalana d'Estudis Bioètics | Copyright© 2024

Carta de Presentació deL President (2021)

Benvolgut/da soci, benvolguts amics!

En primer lloc crec que correspon presentar-me. Sóc el Dr. Josep Maria Guardiola Tey, nascut l´any 1963 a Barcelona, metge especialista en Medicina Interna, treballo a l´Hospital de Sant Pau des de fa 28 anys, i sóc professor de Bioètica a la Universitat Internacional de Catalunya des de l´any 2015 . El passat 17 de juny va tenir lloc l´assemblea de l´Associació Catalana d´Estudis Bioètics (ACEB) en la que vaig ser elegit nou president.

Diverses circumstàncies han portat a fer la renovació d’alguns membres de la junta i ennomenar-me president. En primer lloc vull agraïr la bona feina feta per l’antiga junta i el seu president, i vull informar-te que els membres de la nova junta de l´ACEB són: Jesús Vaquero (Secretari), Gabriel Calise (Tresorer), Joaquim Bosch, Inés Espallargues, Mireia Baylina i Clara Gutiérrez (vocals).

Comencem una nova etapa, després de més de 25 anys d´existència de l’ACEB. Seguim volent promoure el coneixement i respecte dels Drets Humans, els principis bioètics i la responsabilitat social. També volem sensibilitzar sobre la dimensió ètica de les ciències de la salut, com a factor de progrés individual, familiar i comunitari; i participar en el debat sobre dignitat de l´ésser humà des de la seva concepció fins la seva mort natural.

L´aprovació de la Llei Orgànica Reguladora de l´Eutanàsia crea una nova situació molt greu que permet provocar la mort del pacient.

En molts temes el respecte i la protecció de la vida humana està amenaçada. Malgrat això, els temps actuals són encoratjadors, plens de reptes i oportunitats, amb molta necessitat de veus que defensin la dignitat del pacient i de la vida humana.

Per això necessitem sumar energies. Actualment som pocs i amb recursos molt limitats, però amb molta il·lusió i coratge per poder contribuïr a millorar la nostra societat i l´ètica dels professionals que treballen en l´àmbit de la salut. Volem créixer i ens agradaria comptar amb la teva col·laboració activa.

Molt cordialment,

Josep Maria Guardiola Tey

President Associació Catalana d´Estudis Bioètics