Asociación Catalana de Estudios Bioéticos | Copyright© 2024

Nota de premsa final de la Jornada: COM VIURE AMB PAU I DIGNITAT EL PROCÉS DE MORIR. EUTANÀSIA: SOLUCIÓ O FRACÀS

ACEB

Aquesta tarda l’ACEB (l’Associació Catalana d’Estudis Bioètics) ha celebrat les jornades “Com viure amb pau i dignitat” el procés de morir. Eutanàsia: solució o fracàs” per a prop de 200 professionals del sector, en què s’ha tractat el contingut i les conseqüències de la Llei Orgànica Reguladora de l’Eutanàsia. La nova situació legal creada per la Llei de l´Eutanàsia permet que un metge pugui acabar amb la vida d´un enferm, del qual és responsable, si compleix unes condicions.

Han participat referents del sector com . Dr. Manuel Martínez Sellés. President de l’Il·lustre Col·legi Oficial de Metges de Madrid, Dra. Francisca Pérez-Madrid Catedràtica de Dret de la Universitat de Barcelona i Dr. Xavier Gómez-Batiste Càtedra de Medicina Pal·liativa de la Universitat de Vic UVIC-UCC).

L’objectiu ha estat contribuir al diàleg sobre la necessitat de respectar la dignitat humana de cada enferm, la necessitat d’aclarir alguns punts de la llei, la necessitat de millorar l’atenció als malalts crònics oa l’etapa final de la vida, la necessitat d´una llei sobre curas pal·liatives, la necessitat de recursos suficients per donar una cobertura sanitària de qualitat i la necessitat de retirar la nova llei.